Na een onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt kwam er aardig opmerkelijke resultaten uit. Onderzoekers van drie universiteiten zagen dat sollicitanten met een strafblad veel vaker op gesprek werden uitgenodigd dan mensen met een migratie-achtergrond.

 

De onderzoekers hebben 520 verzonnen sollicitaties verzonden. De sollicitatiebrieven en Cv’s waren allemaal hetzelfde, het enige verschil erin was dat één groep aangaf ooit taakstraf gedaan te hebben voor geweld- of zedenmisdrijf. De andere groep had aangegeven dat zij een migratie achtergrond had. Dit zorgde voor een opmerkelijke uitkomst, namelijk; van de mensen die veroordeeld zijn, werd 28 procent op gesprek uitgenodigd. Bij personen met een migratie-achtergrond was dat maar 9 procent.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt het resultaat van dit onderzoek ‘walgelijk’. “Discriminatie bij sollicitaties is volstrekt onacceptabel”,

“Zo ontneem je sollicitanten niet alleen een eerlijke kans op een baan, maar loop je als werkgever ook het risico om talent mis te lopen”, stelt Asscher. “Goede werkgevers doen dat niet. Die geven niet alleen Arie, maar ook Ali een eerlijke kans.”

 

Bron: RTL Nieuws