Op 3 juli begon er een gehele commotie over een filmpje dat Trump gedeeld zou hebben op Twitter. In dit filmpje is te zien hoe hij “worstelt” met CNN. Deze video was orgineel een video uit 2007 waar hij zogenaamd de strijd aanging met een worstel commentator. Er is een CNN logo over het hoofd van deze commentator geplakt waardoor het lijkt dat Trump aan het vechten is met CNN.

President Trump heeft altijd gezegd dat de ‘mainstream media’, de grote nieuwskanalen, hem oneerlijk behandelen. En Trump heeft altijd zijn tanden laten zien: bij een persconferentie ontnam hij een CNN-verslaggever het woord, en noemde diens werkgever ‘fake news’, nepnieuws. In die zin past de video bij die boodschap die Trump al maanden verkondigt: de media zijn oneerlijk en vallen mij aan, ik vecht alleen maar terug.

Wat wél nieuw is, is dat er in het filmpje geweld wordt gebruikt, al is het natuurlijk maar showworstelen. Critici vinden dat Trump daarmee een grens overschrijdt omdat hij op zou roepen tot geweld tegen journalisten. Medestanders van de president vinden dat je het filmpje daarmee te serieus neemt.

De maker van de video waarin het lijkt alsof president Trump iemand met een CNN-logo als hoofd tegen de grond werkt, heeft zijn excuses aangeboden.

De video was volgens hem bedoeld als satire. “Het filmpje was niet bedoeld als aanmoediging van geweld tegen CNN of andere nieuwsorganisaties”, schreef hij onder het alias HanAssholeSolo op het online forum Reddit.

Hij maakte een gifje van beelden uit 2007, toen Trump tijdens een worstelevenement zogenaamd de strijd aanging met een worstelcommentator. Hij plaatste het CNN-logo over het hoofd van de commentator. Het gifje werd later door iemand anders bewerkt en er werd geluid onder gemonteerd.