De Chinese internetgigant Tencent heeft een speellimiet op de game Honor of Kings gezet. Kinderen mogen nog maar een uur per dag monsters bevechten en oorlog voeren.

De multinational Tencent, een van de grootste techbedrijven ter wereld en eigenaar van de in China immens populaire sociale platforms QQ en WeChat, heeft ook een gigantische game-afdeling. Alleen de game Honor of Kings heeft volgens Tencent als meer dan 200 miljoen maandelijkse gebruikers, waaronder veel kinderen.

Volgens Reuters maken veel ouders en leraren zich zorgen over de verslavingsfactor van de game. Onder deze druk heeft Tencent zichzelf belemmeringen opgelegd.

Foto: RTL Nederland

Een uur per dag

Vanaf vandaag mogen kinderen onder de 12 jaar nog maar een uur per dag deze app gebruiken. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar moeten na twee uur het scherm wegleggen.Naast de limiet komt er ook een anti-verslavingsprogramma, dat spelers blokkeert die te veel gamen.

Disney

Het is ongebruikelijk dat een game zelf beperkingen oplegt aan zijn gebruikers. Er zijn wel verschillende tools voor ouders om het game- en internetgedrag van hun kinderen aan banden te leggen.Zo heeft Disney met Circle een module waarmee ouders de tijd dat kinderen internetten of een apparaat gebruiken kunnen beperken. Ook zijn er diensten zoals FilterNet om de tijdsduur van internettende en gamende kinderen binnen de perken te houden.​

Bron: RTL Z/Bram van Dijk